Anasayfa Yurtdışı Eğitim Motivation Letter Yazarken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Madde

Motivation Letter Yazarken Dikkat Etmeniz Gereken 8 Madde

4 min read
0
0

Motivation Letter, Türkçeye Motivasyon Mektubu olarak çevirdiğimiz bu kavram, özellikle yurtdışına lisans ya da yüksek lisans eğitimine gidecek olan öğrencilerin aşina olduğu bir kavram. Kısaca sizin kendinizi anlatacağınız ve kariyer hedeflerinizden bahsedeceğiz mektubun dikkat edilmesi gereken pek çok noktası var. Bunlara dikkat ederek yazacağınız mektup, size daha fazla getiri sağlayabilir, kendinizi daha iyi bir şekilde ifade etmenizi de sağlayabilir.

İşte sizler için listelediğimiz Motivation Letter yazma incelikleri!

1 – En önemli unsur verilen bilgilerin gerçekliği olacaktır. Hem samimi bir dil kullanmalısınız hem de verdiğiniz spesifik bilgilerin doğru olması gerekir. Buna örnek olarak aldığınız eğitimler, kurs sertifikaları olabilir. Hepsi doğru nitelikte olmalıdır.

2 – Motivation Letter kısa ve öz olmalıdır. Aynı bilgileri tekrarlamadığınızdan emin olmalısınız ve abartılı bir metin uzunluğu olmamalıdır. Zaten belli metin uzunlukları belirtilmiş olacaktır. Kesinlikle bu tip şekilsel unsurları atlamamalısınız.

3 – Kariyer geçmişinizi net bir şekilde ifade etmelisiniz. Eğitimleriniz, belgeleriniz, elde ettiğiniz başarılar, net bir şekilde mektubunuzda yer almalıdır. Tarih sırası gütmeniz daha doğru bir ifade yaratır.

4 – Almak istediğiniz eğitimin yanında neden bu eğitim kurumunda ya da ülkede bu eğitimi almak istediğinizden de bahsedebilirsiniz. Kurumun özel oluşu, değerli oluşu sebebi ile bunu istiyor olmanız ya da o ülkeye karşı duyduğunuz sempati, sizi öne geçirebilir.

5 – Yüz yüze mülakatta zayıf noktalarınızı zaten soracakları için mektubunuzda bunları belirtmekten uzak olun. Zayıf noktalarınıza dikkat çekecek detaylardan kaçının.

6 – Kariyer hedeflerinizi detaylı olarak belirtmelisiniz ve neden bu eğitimi almak istediğinizi ifade etmelisiniz. Bu konuda inandırıcı olmanız çok önemlidir. Bu yüzden özenle üzerine durulması gereken kısımdır.

7 – Tüm iş tecrübeniz almak istediğiniz eğitim için size destek sağlayabilir. Farklı yeteneklerinize dikkatleri çekebilir. Bu yüzden belirtmekten çekinmemeli, tüm iş tecrübelerinizi ifade etmelisiniz. Bu kısa süreli bir part-time iş de olsa, mektubunuzda yer almalıdır.

8 – Aile geçmişi gibi standart bilgiler, üzerinde durulmayan kısım olsa da, kısaca olumlu detaylardan bahsedip bu kısmı çok uzatmamak gerektiğini bilmelisiniz.

Daha Fazla
Load More In Yurtdışı Eğitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlginizi Çekebilir

Abitur Programı Nedir? 

Alman lise bitirme sınavı olarak adlandırılan Abitur (Hochschulreifeprüfung – Yüksek Okul …