Anasayfa Amerika 5 Adımda Amerika’da Eğitim

5 Adımda Amerika’da Eğitim

10 min read
0
0
5 Adımda Amerika’da Eğitim

Eğitim hayatının en başarılı zamanlarını yaşayanlar, Amerika Birleşik Devletleri üniversitelerinin hayalini kurmaktalar. Bu hayalin oluşumunda, ABD eğitim sisteminin özel imkânları, diplomalarının dünya üzerindeki geçerliliği gibi unsurlar, ön planda yer almaktadır. Geniş bir ufka sahip bireylerin yetiştirilmesi, yabancı ülke vatandaşlarının kalabalık işbirliği ile dünya vatandaşı olabilme imkanı, kültür zenginliği ve branş eğitimlerinde profesyonel destek için Amerika’da eğitim hayali kurulmaktadır.

           5 Adımda Amerika’da Eğitim konusunda yapacağımız bazı önerilerin öğrencilere çok büyük yardımı dokunacaktır. Bu önerileri bir genelleme ile sınıflandırarak sunmak, gelecek adına atılacak adımların daha başarılı olmasına yardımcı olacaktır.

1- Eğitim ve Kariyer Hedeflerinizi Belirleyin

5 Adımda Amerika’da Eğitim adına kariyer hedefi belirlemeye, eğitim planlarıyla başlanmalıdır. Orta öğretim sürecinde alınan eğitimlerin, geleceği ciddi şekilde etkilediği bir gerçektir. Daha ileri seviyede eğitim ve akademik kariyer için belirlenen hedefler arasında, yurtdışındaki eğitim seçenekleri de yer alır. Gelecekte sahip olunmak istenen akademik kariyer veya iş uzmanlığı konusunda oldukça fazla seçenek barındırmaktadır. Yurtdışı eğitimleri arasında Amerika, öğrencilerin ilk tercihleri arasındadır. Hedef olarak belirlenen eğitim planına uygun olarak, dünyaca ünlü okullar ile yabancı öğrencileri ağırlayan ABD, kariyer sahibi olunmasında önemli referans olarak tüm dünyada tanınan diplomalar sunar.

İş hayatına atılmak adına oldukça önemli olan bu gibi referanslara sahip olmak için doğru hedeflerin belirlenmesi önemlidir. Her konuda olduğu gibi iş ve kariyer konusunda da hedef belirlemede yurtdışı eğitimlerinden faydalanmak isteyenler, konulara hâkim uzman desteklerinden mutlaka faydalanmalıdır.

2- Okulu ve Size En Uygun Programı Seçin

Belirlenen hedef doğrultusunda Amerika’da eğitim almanın en doğru karar olduğu, beklenen kariyere burada alınmış profesyonel eğitimlerle ulaşılabileceği konusunda emin olunmalı ve ciddi kararlar alınmalıdır. 5 Adımda Amerika’da Eğitim konusundaki önemli bir diğer adım, geleceğinizi şekillendirecek okul ve programın belirlenmesidir. Birbirine benzer kalitede birçok Amerikan okulu, yurtdışından öğrenci kabul etmekte ve başarılı olanlara yüksek prestijli diplomalar vermektedir. Uygun programın seçimi ve okul belirlenmesinde önemli bazı kriterler; maddi konular, vize ve çalışma seçenekleri, mezuniyet ardından sunulan akademik ilerleme ve doğru eğitimle iş sahibi olma desteği, göz önünde bulundurularak değerlendirilmelidir. Daha önce benzer şekilde değerlendirilmiş programlar ile başarıyı yakalamış olanların, cömertçe verdikleri bilgiler ve uzman desteği ise asla gözardı edilmemelidir.

3- Dil Yeterlilik, Kabul Sınavlarına Hazırlanın, Başvurunuzu Tamamlayın

5 Adımda Amerika’da Eğitim hakkında verilen hayati kararların ardından, bazı hazırlıklar yapılması gerekir. Dil bilginizin belirlenmesi, başvurulan okulun seçme sınavlarında başarı elde edilmesi ve eksiksiz belgeler ile başvuru, arzulanan geleceğin anahtarı olacaktır.

Dil bilgisi yeterliliğinin belirlenmesinde, uluslararası seviyede geçerliliği olan IELTS ve TOEFL sınavlarında elde edilen başarı, Amerika’daki okullara kabul için yeterli olmaktadır. Bu sınavlardan alınacak notlar ile amaçlanan eğitim programına uygunluğunuz belirlenir. Farklı konularda eğitim veren okullar, hem kendi ülke öğrencilerine hem de yabancı öğrencilere bazı sınavlar yapabilmektedirler. Bu sınavlar arasında en fazla karşılaşılanlar, SAT Reasoning Test ve ACT American College Test’lerdir. Ayrıca hukuk konusunda yüksek öğrenim almak isteyenler LSAT testi ve tıp alanı öğrencileri MCAT gibi özel alan sınavları ile karşılaşması muhtemeldir. Benzer şekilde bazı Amerikan okulları, işletme yüksek lisans eğitiminde de alan sınavları yapmaktadır. Amerika’da eğitim için programlara yapılan başvurularda istenilen belgeler ve okulların öğrenci seçiminde kullandıkları alan sınavlarında başarı elde etmek, başvuruların ilk adımıdır.

4- Okuldan Gelen Kabul Süreci, Vize İşlemleri, Konaklama Süreçleri

Amerika’da eğitim için gereken dil seviyesi ve okulların kendi programlarında yaptıkları sınavlar haricinde, bazı başvuru evrakları ve tabii olarak vizeye gerek var. Mali durum belgeleri, son mezun olunan okula ait belgeler, referans mektupları gibi tüm yurtiçinde hazırlanan belgeler, İngilizceye çevrilmiş(yeminli tercüman aracılığıyla) olmalıdır. Orijinali elde edilemeyenlerin noterden tasdiki de gerekir. Artık evrakların tamamlanması ile vize başvurusu işlemlerine geçilmeli ve Amerika’da eğitim için seçilen konaklama imkânları değerlendirilmelidir. Unutulmaması gereken şey ise her okulun burs imkânları arasında, yurt ve benzeri konaklama olanaklarının bulunmadığıdır. Bakınız: Amerika’da Öğrenci Vizesi

5- Eğitimin Başlangıcı, Amerika’da Yaşamak, Kültürel Farklılıklar

5 Adımda Amerika’da Eğitim hakkında son olarak, yapılan başvuruların olumlu sonuçlanması süreciyle birlikte, öğrencileri farklı kültür ve hayat şartları bekliyor olacaktır. Öyle ki, bazı okullar çok fazla yabancı öğrenciye akademik kariyer imkânı sunar ve çok dillilik, farklı dinler, beslenme gibi değişik kültürlerle karşılaşma şansınız olacaktır. Aslında bu farklılıklar, hayat tecrübesi ve kariyer gelişimi açısından öğrencilere tam anlamıyla dünya vatandaşı olma yolunu açacağı için bir artı olarak görülmelidir.

Daha Fazla
  • Sertifika Programı

    Sertifika Programları

    Sertifika Programı Nedir? Sertifika programları kısa sürede ve uygun bütçelerle eğitim alm…
  • Referans Mektubu

    Referans mektubu üniversite başvurunuz için en gerekli unsurlardan biridir. Amerika‘…
  • TOEFL İçin 10 Ücretsiz Kaynak

    TOEFL yurt dışında eğitim almak isteyen her öğrenci için gerekli bir durum haline geldi. T…
Load More In Amerika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlginizi Çekebilir

TOEFL ve IELTS Sınavları

İngilizce dil yeterliliğini ölçmek için adaylara uygulanan TOEFL ve IELTS sınavları; yurtd…