Son yılların en popüler mesleklerinden birisi olan bilgisayar mühendisliği, donanım ve yazılım alanlarına ilgi duyan kişilerin sıklıkla tercih ettiği meslek dalları arasında gelmektedir. Başarılı olunması halinde ciddi kazançlar getirebilen bilgisayar mühendisliği, üniversite yıllarında zorlayıcı olabilen ancak sabırlı ve disiplinli çalışılması halinde kolayca mezun olunabilen meslek grupları içerisinde de gösterilmektedir.

Bilgisayar Mühendisliği Hakkında Bilgi

Bilgisayar mühendisliği nedir diye merak eden kişilere bu mesleğin, yazılım ve donanım sektöründe bilgisayar sistemlerinin yapısı, tasarımı ya da gelişimi gibi algoritmik aşamaların uygulamalarını da bünyesinde barındıran mühendislik dallarından birisi olduğu söylenebilmektedir. Bilgisayar mühendisleri, donanım, yazılım, programlama dilleri ve yazılım tasarımı gibi farklı alanlar üzerine eğitim alabilmektedir. Aldıkları eğitimler ise bilgisayar mühendislerinin yazılım ve donanımlarla ilgili meydana gelen ya da meydana gelmesi muhtemel olan problemler karşısında önceden hazırlıklı olmalarını mümkün hale getirmektedir.

Bilgisayar Mühendisi Ne İş Yapar?

Teknolojinin dokunduğu pek çok alanda çalışabilen bilgisayar mühendisleri oldukça geniş bir çalışma alanına sahiptir. Bilgisayar mühendisi ne iş yapar diyen kişilere, bu bölümden mezuniyet belgesi alan kişilerin çözüm odaklı bir yapıya sahip olmaları halinde girdikleri her işte kolaylıkla yükselebilecekleri ve ilerleme kaydedebilecekleri söylenebilir.

Bilgisayar Mühendisliği ve Maaşları

Günümüzde bilgisayar mühendisi ne iş yapar sorusuna yanıt olarak pek çok kişi, bu bölümden mezun olan kişilerin yalnızca kod yazdıklarını dile getirmektedir. Oysa bilgisayar mühendisleri, arzu etmeleri halinde iş analisti, sistem mühendisliği, test mühendisliği, bilgi güvenliği uzmanlığı ve veri tabanı yöneticiliği gibi farklı bölümlere de yönelebilmektedir.

Bilgisayar mühendisliği çalışma alanlarını merak edenlere ise bu alandan mezun olan kişilerin sistemlerin sorunsuz ve güvenli şekilde çalışmalarını sağladıkları ve sistemleri geliştirmek adına analiz yaparak proje geliştirdikleri söylenebilir. Bilgisayar mühendisleri aynı zamanda firmaların ağ tasarımı gibi kurulum alanlarında da çalışabilmekte ve kurulacak olan ağların sorunsuz şekilde hizmet vermesi için faaliyet gösterebilmektedir.

Bilgisayar Mühendisliğinde Ders İçerikleri Nelerdir?

Bilgisayar Mühendisliği ve Maaşları

Bilgisayar mühendisliği eğitim süresi İngilizce hazırlık sınıfı olmadığı varsayıldığında 4 senedir. 4 sene içerisinde öğrencilere okutulan dersler ise, algoritmalar, programlama dilleri, veri tabanı, bilgisayar donanım yapıları, nesnelere yönelik programlama, sayısal çözümleme ve mikro işlemciler şeklindedir. Tüm bunların yanı sıra bilgisayar mühendisliğinde ders içerikleri arasında matematik, fizik, ekonomi, elektrik ve istatistik gibi daha farklı eğitimler de bulunmaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği Nerede Öğrenilebilir?

Bilgisayar mühendisliğinde nerede eğitim alınabilir diyerek bu alana yönelmesi halinde bu bölüme sahip olan üniversiteleri tercih edebilecekleri söylenebilir. Farklı puanlar üzerinden bilgisayar mühendisliği bölümü için öğrenci kabul eden söz konusu üniversiteler, verdikleri çeşitli bilgisayar mühendisliği eğitimleri ile öğrencileri gelecekte iyi birer bilgisayar mühendisi olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu konuda teknik üniversitelerin öncelikli tercih edinilmesi önerilmektedir.

(Dünyanın En İyi Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi Veren Üniversiteleri için tıklayın!)

Bilgisayar Mühendisliği İş Olanakları Nelerdir?

Bilgisayar mühendislerinin ağırlıklı olarak eğitim, endüstri, ticaret ve danışmanlık ile ilgili faaliyet gösteren özel kuruluşlarda ve kamu kuruluşlarında, üniversitelerde, bankalarda ve bilgisayar yazılımı geliştiren firmalarda çalışabilecekleri söylenebilir.

Bilgisayar Mühendisliği Maaşları Nasıldır?

Bilgisayar mühendisliğinin iş olanaklarından sonra merak edenler için bilgisayar mühendisliği maaşları ile alakalı bilgilendirme de yapılabilir. Bilgisayar mühendisliği maaşlarının kişilerin işe olan hakimliklerine göre değişkenlik gösterebildiği söylenebilmektedir. Özel sektörde bilgisayar mühendisliği maaşları 4000 ile 5000 TL arasında iken yazılım alanında tecrübeli olanların ise 10.000 TL’ye kadar kazanabilecekleri bilinmektedir.

Devlet kuruluşlarındaki bilgisayar mühendisliği maaşları ise 3500 ile 4500 TL arasındadır. Uzun yıllar devlet kurumlarında çalışan bilgisayar mühendisleri ise işe yeni giren mühendislere göre daha fazla kazanç sağlayabilmektedir.

”Dünyanın En İyi Mühendislik Eğitimi Veren Okulları” Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın!

Daha Fazla
Load More In Bilgisayar Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlginizi Çekebilir

Polonya’da Eğitim ve Yaşam

Polonya’nın, Avrupa Birliğine üye olmasıyla birlikte ferah yaşam şartlarına kavuşmas…