Artık tek dille ve tek sistemle alınmış eğitimlerin yanı sıra öğrenciler, tüm dünyadaki okullardan eğitim alıp bilgi ve becerilerini sosyalliklerini artırmak istiyorlar. Bunun içinde tüm koşulların değerlendirilmesi gerekiyor. Gittikleri ülkelerde eğitim sonrası çalışarak hem normalden yüksek maaşlar alıyorlar hem de bir iş kültürü kaynaşması yaratıp ülkemiz ile diğer ülkeler arasındaki bağlantıyı güçlendiriyorlar.

Yurtdışında eğitim alma kararı verdiniz ve eğitim sürecinizi başarı ile atlattınız. Artık hayatınıza farklı bir yön verme vakti geldi. Mezuniyetten sonra iş bulmak her öğrenci için stresli bir konu. Yurt dışında eğitim sonrası iş bulma imkanı tanıyan pek çok kurum vardır. Bu kurumlar ellerindeki yetenekli öğrencilerin iş yaşamında da yetenekli çalışanlara dönüşeceğinin farkında olanlardır. Bu yüzden karşılıklı bir fayda yürütülerek hem öğrencinin hayatını çok büyük yönde etkileyecek olan bu konu hem de ülkenin standartları, bir kademe de olsa artmış olur. Elbette ki her ülkenin ve her kurumun eğitim sonrası iş bulma olanakları aynı değildir. Bu sebeple sizler için yurtdışında eğitim sonrası çalışma imkanları adı altındaki bu yazıyı derledik.

 

Amerika’da Eğitim Sonrası Çalışma

Amerika’da eğitim sonrası çalışma izni veren OPT (Optional Practical Training) adlı bir program vardır. Bu programa göre 9 aylık dil eğitimi, sertifika eğitimi, master eğitimi vb. herhangi bir eğitim tamamladıktan sonra çalışma imkânınız vardır. En fazla bir yıl (kimi STEM programlarında 18 aya kadar) çalışabilirsiniz. OPT vizesi ve M-1 vizesi geçerlidir.

 

 

İngiltere’de Eğitim Sonrası Çalışma

İngiltere’de dil eğitimi alan ya da herhangi bir sertifika programı gören bir öğrenci iseniz eğitim sonrası çalışma imkanınız yok. Yalnızca yüksek lisans öğrencileri için oluşturulmuş bir program var. Tier-1 öğrenim sonrası çalışma vizesi ve Tier-2 öğrenim sonrası çalışma vizesi sayesinde İngiltere’de üniversite sonrası çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. Vize süresi iki yıldır. Dilerseniz bu iki yıllık süreçte vizenizi başka bir vize türüne çevirebilirsiniz. Yüksek lisans mezunu olmanız gerektiğini de göz ardı etmemek gerek.

 

Kanada’da Eğitim Sonrası Çalışma

Dünya’nın en gelişmiş ülkelerinden bir olan Kanada’da üniversite eğitimi ya da herhangi bir dil okulu, sertifika programında eğitim gördükten sonra işe başlayabilirsiniz. PGWP denilen mezuniyet sonrası çalışma izni ile en az sekiz ay en fazla üç yıl Kanada’da çalışabilirsiniz. Herhangi bir alanda en az sekiz ay eğitim görmüş bir öğrenci bu vizeye başvurabilir. Mezun olduktan sonra üç ay içerisinde Kanada PGWP programına başvuru yapmalısınız.

 

Almanya’da Eğitim Sonrası Çalışma

Almanya’da yüksek lisans sonrasında oturma izniniz 18 aya kadar uzatılabiliyor. Yabancılar Ofisi’ne gidip kalmaya yeterli miktarda paranız olduğunu göstermeniz gerekli ve bu 18 ayda iş bulmanız şarttır. Bunun yanı sıra Almanya’da dil kursu eğitimi alan öğrenciler için herhangi bir çalışma imkanı yoktur. Lisans sonrasında ise dilerseniz 180 yarım gün, dilerseniz 90 tam gün çalışabilirsiniz. Almanya’da çalışmak, ülkemizdeki insanlar arasında çok yaygın bir durum olup hem eğitim hem de çalışma hayatınızı olumlu etkileyebilir.

 

Fransa’da Eğitim Sonrası Çalışma İzni

Dünya’nın en gelişmiş ülkeleri arasında olan Fransa hem kültürü hem de akademik düzeydeki başarısı açısından en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Fransa’da üniversite eğitimi alan yabancı bir öğrenci iseniz bir yıllık oturum izni aldıktan sonra çalışma izni de almış bulunursunuz. Bir yıl içerisinde haftada yaklaşık 20 saate kadar çalışabilirsiniz.

 

Avustralya’da Eğitim Sonrası Çalışma

Avustralya çok kaliteli eğitim veren üniversitelere sahiptir. Bir yıllık ya da iki yıllık master programlarının ardından iki yıl çalışma hakkına sahip olabilirsiniz. Vize verme oranı çok yüksektir. Bu çalıştığınız iki yıl içerisinde Avustralya’da çalışmak için oturum izni de alabilirsiniz.

Daha Fazla
  • Sertifika Programı

    Sertifika Programları

    Sertifika Programı Nedir? Sertifika programları kısa sürede ve uygun bütçelerle eğitim alm…
  • Referans Mektubu

    Referans mektubu üniversite başvurunuz için en gerekli unsurlardan biridir. Amerika‘…
  • TOEFL İçin 10 Ücretsiz Kaynak

    TOEFL yurt dışında eğitim almak isteyen her öğrenci için gerekli bir durum haline geldi. T…
Load More In Amerika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

İlginizi Çekebilir

Polonya’da Eğitim ve Yaşam

Polonya’nın, Avrupa Birliğine üye olmasıyla birlikte ferah yaşam şartlarına kavuşmas…